Gary Moore Emlékest 2015

  • Posted on: 22 March 2015
  • By: Csillag Zoltán

Április 3-án immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a gitáróriás munkássága előtt tisztelgő nemzetközi Gary Moore Emlékest, melyen külföldi és hazai tisztelői elevenítik fel ismertebb dalait és ritkábban feldolgozott alapvetéseit, valamint a legendás ír gitáros által ihletett saját szerzeményeket.

Jegyrendelés - Tagsági kártya igénylés

Az esemény Facebook oldalához kattints a képre

Gary Moore Emlékest 2015
2015. április 3. (péntek)
A38 Hajó, Budapest
Kapunyitás: 19.00 - Koncertkezdés: 20.00

A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues műfajok meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz és emberfeletti jelző ellenére, egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz.
Egyszerű, de a legjobb!

Ahogy eddig mindhárom budapesti emlékkoncerten, ezúttal is csatlakozik a fellépőkhöz Gary Moore tesvére, a szintén kiváló gitáros Cliff Moore, akit már régi kedves ismerősként üdvözölhetünk a Hajó fedélzetén, hiszen 2007 decembere óta már számos alkalommal fellépett kedvenc budapesti koncerttermében. Csakúgy, mint a hagyományteremtő 2012-es koncertünkön, egy tapasztalt ritmusszekció fogja segíteni vendégünket, Lőrincz Viktor valamint Borbély Zsolt személyében. A trióhoz csatlakozik még a hazai Gary Moore emlékzenekar, a Run For Power két tagja, az alapító gitáros Vámos Zsolt, illetve a billentyűs hangszereken vitézkedő Szebényi Dániel is, de hogy a szebbik nem is végre szerephez jusson emlékestjeinken, a paksi Gastroblues Fesztiválon feltűnt fiatal énekesnő, Pintér Petra is velünk tart néhány dal erejéig.

Click here for larger image Click here for larger image Click here for larger image Click here for larger image

A bő két órás program során több ízben csatlakozik majd vendégeinkhez a fiatal angol énekes/gitáros Harrisen Larner-Main is, aki szintén minden évben megtiszteli tehetségével koncertünk közönségét és Gary Moore emlékét. Jelenleg épp Violet Heights nevű ígéretes, új zenekarával toborozza brit (és nemzetközi) színtéren a rajongókat.

Cliff Moore oldalán már tavaly is feltűnt egy tehetséges fiatal gitáros, aki idén már frissen alakult zenekarával tér vissza a Hajóra, hogy néhány ritkábban felelevenített Gary Moore dallal és egy saját szerzeménnyel örvendeztesse meg a publikumot. Somogyi Remig és a tehetséges, fiatal énekesnő Szirota Jennifer közös zenekara, mely jelenleg is debütáló albumán dolgozik, idei emlékkoncertünkön mutatkozik be élőben a hazai közönség előtt.

Szintén vendégként érkezik Finnországból Ben Granfelt, akit olyan legendás zenekarokból ismerhetünk, mint a Wishbone Ash vagy a Leningrad Cowboys. Természetesen felesleges is kiemelni, mekkora hatással volt rá Gary Moore zenéje és gitárjátéka. Saját, jelenleg is aktív és nemzetközileg elismert blues-rock zenekarát több mint 20 éve alapította. Ezúttal Somogyi Remig nagyszerű formációjának tagjai kísérik majd. Fekecs Ákos dobos, Szentgallay György basszusgitáros, valamint Harmati Máté billentyűs minden bizonnyal az est további vendégeivel is együtt zenél majd, miközben felidéznek dalokat Gary Moore blues illetve rock korszakából, vagy éppen a legendás Thin Lizzy zenei hagyatékából.

Click here for larger image Click here for larger image Click here for larger image

Fellépnek:

Cliff Moore - gitár, ének
Ben Granfelt - gitár, ének
Harrisen Larner-Main - gitár, ének
Vámos Zsolt - gitár
Somogyi Remig - gitár
Szirota Jennifer - ének
Pintér Petra - ének
Szebényi Dániel - billentyűs hangszerek
Harmati Máté - billentyűs hangszerek
Szentgallay György - basszusgitár
Lőrincz Viktor - basszusgitár
Borbély Zsolt - dob
Fekecs Ákos - dob

 

Az esemény Facebook oldal: https://www.facebook.com/events/661739623951770/

Jegyinformáció: http://www.garymoorefc.com/lots/jegy_igenyles

Kattints a nagyobb méretű képhez